Ett privat alternativ till allmännyttan

Med fötterna stadigt i den svenska myllan började snickaren och timmermannen Leif Wåhlin år 1970 att bygga småhus som han sedan sålde. Försäljningen gick bra, många gillade de små husen, och i mitten av 1970-talet köpte han sin första hyresfastighet i Solna.

Sedan dess har familjen Wåhlin stadigt ökat sitt hyresbestånd genom att köpa, renovera gammalt och bygga nytt. Allt eftersom fastigheterna har blivit fler har det lilla företaget också hunnit utvecklas till en koncern, Wåhlin Fastigheter AB. Företaget är idag ett av Stockholms större privatägda fastighetsföretag, med ett hundratal fastigheter (cirka 3 000 lägenheter, 300 lokaler och ett antal garage, parkeringsplatser och förråd). Man strävar efter att vara en trygg och stabil hyresvärd som tar socialt ansvar, ett bra privat alternativ till allmännyttan.

På uppdrag av Wåhlin Fastigheter har jag tillsammans med Lisa Sjöström på Rapsodi kommunikation och Mikael Svensson på Pigment arbetat med att utveckla ett uttryck och skapa en ny webb för Wåhlin Fastigheter.